Реконструкција на кујната во објект Пчелка 2

Почитувани родители,

Започнавме со реконструирање на главната кујна во објект “Пчелка 2“ во населба Лисиче.

Проектот за реконструкција на кујната со површина од околу 67 квадратни метри предвидува целосна замена на електричната и водоводната инсталација, плочките, реновирање на таванот, како и на сите врати.

Клонот е изграден во 1980 година, а ова е прва реконструкција на главната кујна, која моментално е префрлена во објектот „Сонце“ и ги задоволува сите потреби по сите стандарди за подготовка и послужување на храната.

Реконструкцијата се одвива според строго предвидените протоколи во услови на КОВИД-19 и обезбедени се сите услови за безбедна работа на ангажираните работници, како и за децата, кои во намален број престојуваат во објектот.

Со проектот во втората фаза е предвидена реконструкција и обновување на подовите во занималните и во сите други простории во објектот „Пчелка 2“. Ќе се постават нови ПВЦ-подови, кои се антиалергени и антибактериски, за целосно безбеден престој на децата.

Со почит,
ЈУДГ “Буба Мара”

Повеќе можете да погледнете на следниот