ОД ЗРНО ДО ПОГАЧА

Деца од 5-6 години во објект “Буба Мара” се запознаа со процесот на одгледување на житните култури, на кој начин се добива брашното и како да го употребиме за да направиме вкусен леб, кифлички или погача.