2 Април Меѓународен ден на детската литература

По повод 2 Април Меѓународен ден на детската литература Педагогот Маргарита Ставрова изготви презентација во чест на роденденот на данскиот книжевник Ханс Кристијан Андерсен со единствена цел да се истакне значењето и потребата од користење на детската литература уште од најмала возраст.

Презентацијата може да ја погледнете на следниот линк: