Што е пливање?

Пливањето е воден спорт и претставува една од најпопуларните забавни активности што ја практикуваат луѓето низ целиот свет, во езера, реки и мориња, но во затворени или отворени базени. Тоа е едно од најдобрите форми на вежбање, бидеќи преку пливање се стекнува издржливост, се зацврстуваат мускулите, а и срцето и белите дробови се доведуваат во одлична состојба. Пливањето претставува важен дел од тренингот, за спортистите што се занимаваат со други спортови. Ние денес со нашите дечиња на возраст од 4-5 години од градинка “Сонце” се запознавме со видовите на пливање:

- ДЕЛФИН-пеперутка
- ПРСНО
- КРАУЛ ...... ПРСНО

СПОРТСКИТЕ ПЛИВАЧКИ ВЕШТИНИ СЕ СТЕКНУВААТ ОД НАЈМАЛА ВОЗРАСТ.