Светски ден на заштита на озонската обвивка

Деца од 5-6 години од објект “Пчелка 1” го одбележаа Светскиот ден на заштита на озонската обвивка така што експериментираа и направија еко-дезодоранс.

Состојки: кокосово масло, пченкарно брашно, дестилирана вода и сода бикарбона.

Потребни средства: вредни детски рачиња

Цел - Да ја подигнеме свеста за заштита на животната средина.