Светски ден на детето

ЈУДГ Буба Мара го одбележа

„СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО“ под мотото

Пчелички сме вредни

„Дрвја садиме и подобра иднина градиме“

Општина Аеродром се вклучи со донација на садници.

Градоначалникот на Општина Аеродром Тимчо Муцунски го посети објектот Пчелка 2 и се вклучи во нашата еко акција.

Целта на акцијата е децата да се грижат и да ја сакаат природата, да се поттикнат да садат дрвја, да ги запознаат видовите дрвја и да ги препознаваат.

Планетата Земја ни порачува...сакај ме, чувај ме, негувај ме!