ИНТЕРВЈУ СО НАШИОТ МУЗИЧКИ ПЕДАГОГ

„Слушајте музика и пуштајте им музика на вашите деца. Следете како тие реагираат на музиката, така подобро ќе го разберете нивниот емотивен баланс. Музиката е лек за многу состојби, таа е среќа, а децата треба да се среќни и насмеани“.

Вака музичкиот педагог Марјан Атанасовски, кој веќе седум години работи во детската градинка „Буба мара“ во скопската општина Аеродром, ја објаснува потребата децата уште од најмала возраст да бидат опкружени со музика, но и со соодветна музичка едукација.

Интервјуто можете да го прочитате на следниот