Благодарница

ЈУДГ Буба Мара доделува Благодарница

За неизмерна детска радост и смеа...

ЈУДГ Буба Мара изразува голема благодарност за остварената соработка со родителот Дарко Вељиќ по повод Новогодишните празници.

Во прилог позначајни информации за Дарко Вељиќ

Кратка биографија:

- Дипломиран актер и пантомимичар

- Преку 2000 настапи на Street art фестивали како и во сопствена режија.

- 30 Премиери на театарски претстави

- 15 годишно искуство во нахсинхронизација со повеќе од 500 различни улоги во анимирани и сериски филмови.

- 5 години Асистент на Факултетот за драмски Уметности Скопје

- 5 години дел од Студио Кларион, како режисер на нахсинхронизација и кастинг директор.