Светски ден за борбата против пушењето

31 Мај – Светски ден за борбата против пушењето Со децата разговаравме за пушењето и за тоа колку е штетно по здравјето на возрасните. Ние треба да негуваме здрави животни навики, па затоа пушењето цигари го ставивме во групата на лоши навики кои ни штетат. Децата изработија постер пренесувајќи една моќна порака, да се каже “НЕ” на пушењето цигари.