СЕ УКИНУВААТ ДОПОЛНИТЕЛНИТЕ ТРОШОЦИ ВО ГРАДИНКИТЕ

Почнувајќи од денеска, 1 март, се укинуваат давачките што досега ги издвојуваа родителите за своите деца во градинките, а во текот на годината целосно ќе бидат скратени сите дополнителни трошоци.

По предлог на градоначалникот Тимчо Муцунски и со одлука на Советот на општината, родителите ќе бидат ослободени од трошоците што ги издвојуваа за хигиенскиот пакет (пластични чаши, влажни марамици, бришачи за раце) а во него се вклучени разни санитарни и хигиенски средства.

Општината постојано презема политики насочени кон постепено намалување на сите дополнителни трошоци што претставуваат товар за секое семејство. Од 1 септември оваа година ќе бидат целосно укинати и сите трошоци што се издвојуваат за наставно-образовни материјали за работа по групи во градинките.