Спознај го светот преку книгата

ЈУДГ „Буба Мара“ во знак на светскиот ден на литературата за деца - „Спознај го светот преку книгата“, ја обнови и отвори првата детска библиотека во објект Пчелка 1.

За таа цел не посети министерката за труд и социјална политика - Јованка Тренеческа.

Под мотото „Спознај го светот преку книгата“ го промовираме читањето кај децата уште од најмала возраст, влегуваме во светот на имагинацијата, нови зборови, интереси, доживувања.

Во склоп на сето ова се оствари и разговор со поддршка од министерството и локалната самоуправа да се изнајде решение за реконструкција на објект Пчелка 1.