Крос трка и трка со штафета

По повод одбележувањето на денот на спортот и денот на здравјето, денес во Градскиот Парк во Скопје се одржа крос трка и трка со штафета, на кои учество земаа и дечиња од голема група од објект Буба Мара 1.

За долг и здрав живот, спортувајте!

Децата спортува и се забавуваа учејќи за здрави животни навики.