Ден без автомобили

И оваа година, како дел од Европската недела на мобилност нашите дечиња го одбележаа Меѓународниот ден без автомобили.

Целта ни беше да ги поттикнеме луѓето да ја чуваат средината во која живееме за сите ние да дишеме чист воздух.