Манифестација „Цртање на асфалт“

24 ти Мај - Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј, заслужни за составување на првата словенска азбука - глаголицата..

ЈУДГ “Буба Мара” учествуваше во манифестацијата „Цртање на асфалт“ организирана традиционално и оваа година од ДКЦ “Карпош” по повод одбележување на Денот на македонските просветители. Манифестацијата се реализираше преку дирекно цртање на асфалт со цел децата да ја покажаа својата фантазија и креативност.

Учество земаа дечињата од воспитна група од 5-6 години - објект Сонце.