Меѓународен ден без автомобили 3

Објект Буба Мара 1

Воспитна група од 5-6 години

Меѓународен ден без автомобили

Цел - Децата преку пораки да ја поттикнат свесноста кај луѓето за намалување на употреба на моторни возила, а истите да се заменат со физичка активност (пешачење, велосипед или тротинет).

Да не го загадуваме воздухот да имаме чиста, здрава и зелена околина.