Посета на Музејот на современата уметност - 1

Објект Сонце

Воспитна група од 5-6 години

Посета на Музејот на современата уметност

Цел - Запознавање на децата со изложените работи во музејот, како се добива глина, а во едно со посетата имавме и ликовна работилница на децата со разни ликовни материјали и го одбележавме роденденот на градот Скопје.