Велигденска работилница

Во нашата “Буба Мара” се одржа едукативна работилница по повод големиот христијански празник Велигден.

Децата се стекнаа со знаења за традицијата поврзана со празникот Велигден и изработија велигденски јајца на кои лепеа обоени макарони, а исто така со помош на воспитно-згрижувачкиот и стручниот кадар бојадисуваа велигденски јајца.