Моите соседи како мои пријатели

На ден 18.04.2019 година во ТЦ “Капитол мол” се одржа ликовен хепенинг на тема “Моите соседи како мои пријатели”.

На хепенингот учествуваа неколку деца од ЈУДГ “Буба Мара”, објект Пчелка 1, воспитна група од 5-6 години.

Настанот имаше цел да ја поттикне детската креативност и инвентивност со цел приближување кон европските вредности.

Настанот беше во организација на Општина Аеродром, Европското движење, Европска делегација и ТЦ “Капитол мол” по повод прослава на 9ти Мај, Денот на Европа.