Меѓународен ден на спортот

По повод одбележување на Меѓународен ден на спортот беше организирана посета на ФФМ со децата од 5-6 години од градинката „Буба Мара” бидејки  уште од мали учиме дека спортувањето е здраво и корисно.

Беше проследен натпревар меѓу младинските женски клубови на Македонија и Норвешка. Децата навиваа на трибините и даваа поддршка на самиот натпревар. Секој од нив се стави во улога на судија каде беа согледани правилата на игра.

Со децата заклучивме дека и девојчињата можат да играат фудбал.