Светски ден на спиењето

Како дел од програмата на Советувалиштето за деца и родители “Мал свет, големи срца”, во објект “Сонце” со децата од 4-5 години го одбележавме Денот на спиењето.

Разговаравме за сонот, дознавме колку спиење им е потребно на децата за да бидат здрави, прашувавме и одговаравме на многубројните детски прашања…

На крај на активноста, децата ни раскажаа што сонувале и истото го претставија на цртеж.