Претставување на занает - ветеринарна амбуланта, пекара и фризерско-козметички салон

Посета на ветеринарна амбуланта (12.02), пекара и фризерско-козметички салон (21.02)

Децата од нашата градинка ја посетија ветеринарната амбуланта и научија многу работи за негата и лекувањето на животните. Прашуваа прашања, внимателно ги слушаа одговорите на ветеринарот и на крај ги подарија нивните внимателно изработени честитки и цртежи.

Исто така, ја посетивме и локалната пекара и фризерско-козметичкиот салон каде децата имаа можност да прашаат и да разберат како тече еден нивни работен ден.