Посета на ОУ “Димитар Македонски” 2019

Како дел од проектот “Различни, а сепак исти” децата од 5-6 години од објект “Пчелка 1” денес се дружеа со другарчиња од 3то одделение од ОУ “Димитар Македонски”. 

Најпрво децата се запознаа едни со други, а потоа сите заедно цртаа на хамер согледувајќи ја притоа разликата во нивната возраст, но истовремено и сличноста меѓу нив како деца кои се дружат и соработуваат во исполнувањето на задачата.