Работилница “Изучување на математика и логика со примена на лего коцки”

Како дел од проектот “Сакам да знам повеќе” децата од 3-6 години од објект Пчелка 2 денес учествуваа во работилница на тема “Изучување на математика и логика со примена на лего коцки”, според програмата Алго Плеј на Young Engineers Skopje Macedonia

Целта беше да се поттикнува развојот на фината моторика на децата, логичкото размислување и да се развива прецизноста.