Меѓународен ден без автомобили

На ден 22.09.2020 година децата од големите возрасни групи на возраст од 5-6 години од Објект Сонце низ различни активности го одбележаа „Меѓународниот ден без автомобили“ и ни упатија порака барем еден ден да ги оставиме автомобилите и да користиме други алтернативни превозни средства, а воедно да не го загадуваме воздухот кој го дишеме.