Светски ден на штедењето

Деца од 3-6 години

Наши дечиња на возраст од 3 до 6 години денес го одбележаа Светскиот ден на штедењето. Учествуваа во разни активности во текот на кои изработија касички за штедење од рециклиран материјал, се запознаа со поимот “штедење” и истовремено ја симулираа практиката на штедење преку игри. 

Целта на спроведените активности беше да ја развиеме свеста за штедењето, значењето на парите и навиката за штедење кај децата.

Фотографиите можете да ги погледнете на следниот линк: