Кифлички и колачиња

Објект “Пчелка 2” 

Децата од 5-6 години месеа и правеа кифлички и колачиња.

Целта беше да се развива способноста кај детето да ја користи доминантната рака во секојдневните активности и запознавање на децата со тесто од брашно и разните форми направени од тесто.