НУЛА ОТПАД

НУЛА ОТПАД во соработка со Капитол мол и Општина Аеродром поттикнуваат иницијатива за изработка на маски од електричен отпад кои ќе бидат презентирaни во форма на дигитална кампања на социјалните мрежи на Капитол мол и ревијален дел Еко Парада од училишта / градинки до точно утврдена локација и термин (пред општината и Капитол Мол, тоа дополнително ќе го прецизираме, согласно временските околности и ситуацијата со пандемијата).

Учесниците во Изборот на најдобра еко маска ќе имаат за задача да изработат индивидуална креативна маска во која ќе имаат вклучено најмалку 3 стари и неисправни електронски и електрични уреди или стари и потрошени батерии.

Фотографија од направената еко маска треба да се испрати во директна порака на фејсбук профилот на Капитол Мол, заедно со уредно пополнета и потпишана пријава од родител/старател најдоцна до 01.04.2022 год. до 16 часот.

НУЛА ОТПАД, за најдобрите три маски ќе обезбеди три главни награди, две од стручно жири составено од претставници од Општината, Нула Отпад и Капитол Mол, и една за најлајкувана маска на социјалните мрежи на Капитол Мол (fb + insta).

Временска рамка:

Терминскиот план за учество е следниот:

Испраќање на пријави до 01.04.2022 – 16 часот

Пресек со лајкови 03.04.2022 – 12 часот

Прогласување добитници 05.04.2022 – 12 часот

Тајминг за парадата и корнерот за фотографирање дополнително ќе се дефинира (ќе се земат предвид тековните програмски активности на училиштата/градинките, со цел да не го попречуваме воспитно-образовниот процес).

Целосен правилник за учество и образец пријава за учество во Е-Капитолијадата ќе биде објавен на веб страната на Капитол Мол и Нула Отпад.