Играат децата, играат играчките

Игровна работилница по повод Меѓународниот ден на батеријата во соработка со ЈУДГ “Буба Мара”.

Играат децата, играат играчките, а старите батерии ги собираме и рециклираме.

Провери ги своите играчки кои работат на батерии дали се исправни, старите батерии собери ги во малата кантичка наменета за нив и донеси ги во садот за батерии во твојата градинка.

А твојата омилена играчка на батерии? Таа донеси во градинка да ја запознаеш со твоите другарчиња и да играме заедно.

Се дружиме во петок 17 февруари, ден пред роденденот на малата батерија.