Огласна Табла

Протокол за активности

Протокол за активности во установите за згрижување и воспитание на деца

Соопштение

Почитувани родители,

Бидејќи состојбата со Ковид-19 се влошува, Ве замолуваме да бидете исклучително внимателни за симптомите кај Вас и кај децата (зголемена температура, кашлање, повраќање) и доколку се појават или доколку имате позитивен член во семејството не носете го детето во градинка. За какви било промени на симптомите кај Вас или децата Ве молиме информирајте ги воспитувачот или негувателот во група. 

ЈУДГ “Буба Мара”


Известување за родители на деца кои се на листа за запишување

Почитувани родители,
 
Во периодот од 23-27.08.2021 година ќе бидете информирани дали вашето дете е примено во градинка или се уште е во електронската листа на чекање за прием.
Доколку ве известиме дека детето е примено ќе биде потребно да дојдете во управата на ЈУДГ “Буба Мара” за да ја подигнете потребната документација за упис.
 
Со почит,
ЈУДГ “Буба Мара”

Известување за родители на веќе запишани деца

Почитувани родители, 
 
Во ЈУДГ “Буба Мара” ќе се воведе годишно обновување на договорите за престој на децата во градинка.
Во периодот од 16-31.08.2021 (од 07:00-13:00 часот) сите родители на веќе запишани деца да се обратат до одговорното лице во матичниот објект каде што престојува вашето дете за да го потпишете новиот договор кој ќе биде со важност од 31.08.2021 до 31.08.2022 година.
За обновување на договорот потребно е да го имате подмирено целокупниот долг заклучно со 31.07.2021 година (ќе треба да ги приложите последните три уплатници...

ЛИМОНИЈАДА 2021

Почитувани родители,

Ве покануваме заедно со нас и нашите дечиња да се освежиме со чаша лимонада и воедно да го одбележиме Денот на лимонот.

Утре (петок) на 23.07.2021 година, во дворот на објект “Сонце” со почеток од 07:00 часот сите заедно да се забавуваме на овогодинешната “ЛИМОНИЈАДА”. Нашите вредни деца ќе продаваат свежа и вкусна лимонада, а собраните средства ќе бидат наменети за купување на детски летни реквизити за игра и забава.

ОСВЕЖЕТЕ ГО УТРОТО СО ВКУСНА ЛИМОНАДА!


Соопштение

Почитувани родители,
 
Во текот на месец јуни во просториите на ЈУДГ „Буба Мара“, објект “Пчелка 2” ќе се започне со градежни активности, односно ќе се менува подот во целиот објект.
Најпрво ќе се менува подот во јаслениот дел од објектот и тој дел ќе биде затворен. За таа потреба тие две групи, јаслената и воспитната група на деца на возраст од 2-3 години ќе се префрлат во другиот дел на градинката, односно во занималните на групите од 5-6 годишна возраст.
Дополнителни информации во врска со приемот и на која врата треба да ги донесете Вашите...

ЈАС И МОЕТО СЕМЕЈСТВО

Активност за дома по повод Меѓународниот ден на семејството  
„ЈАС И МОЕТО СЕМЕЈСТВО“
 
Почитувани родители,
 
15-ти мај е Меѓународен ден на семејството, а воедно и роденден на нашата градинка Буба Мара. Поради тоа сакаме да изработите една активност дома, сите заедно како семејство. Треба да учествуваат сите членови од семејството, секако може да се вклучат и баба и дедо.
 
Ајде да се нацртаме сите заедно, еден со друг.
Седнете во...

Известување

Почитувани родители,

Ве известуваме дека во дворот на објект “Пчелка 1” ќе се изврши сечење на 4 дрвја и кроење на 19 дрвја.

По направен увид потврдено е дека дрвјата што се за сечење се со стари и делумно суви стебла, па при невреме постои опасност од нивно паѓање и причинување материјална или друга штета.

На местото на исечените дрвја во најскоро време ќе бидат засадени нови.

Со почит,

ЈУДГ “Буба Мара”


Известување

Почитувани родители,

Ослободување од плаќање на месечен надомест за престој на децата во градинка „Буба Мара“ за одредени категории на родители:

  • Родители на три деца запишани во градинката се ослободуваат од плаќање месечен надоместок за престој за едно дете; 
  • Самохран родител со примања до една просечна плата или со други приходи во износ до една просечна плата се ослободува од плаќање месечен надоместок на детето/цата; 
  • Двајца родители без приходи или самохран родител без приходи (невработени лица) се ослободуваат од...

Одлука

Одлука на советот на Општина Аеродром донесена на 49 седница одржана на ден 29.01.2021 година.

Страници