Огласна Табла

Еразмус акција од 22-26.04.2024 година

Детската игра е моето име...

ДОНИРАЈ ОД СРЦЕ ЗА ЛЕОНИД

Почитувани родители,

Хуманоста е нишката која не поврзува и не сплотува за добри дела... уште еднаш со отворено срце и душа да бидеме хумани...


„Супер Херој Нула“ ве носи во нова авантура

Почитувани родители
„Супер Херој Нула“ ве носи во нова авантура
ЈУДГ „Буба Мара“ заедно со Друштво за управување со отпад „Нула Отпад“ ДОО по повод 18.02.2024 година - Меѓународен ден на батеријата имаат нова авантура:
На 19.02.2024 година донесeте од дома разни батерии од играчки или од други апарати кои работаат на батерии, а кои се потрошени.
Бидете и вие еко херои и помогнете и на Планетата земја да дише.

,

Хуманитарна акција

Почитувани родители,

По повод Христијанскиот празник Велигден ЈУДГ „Буба Мара“ организира хуманитарна акција за донирање на прехранбени производи (масло, шеќер, брашно, оцет, грашак, тестенини, конзервирана храна...).

Производите ќе бидат донирани во народната кујна на Црквата „Свети Спас“ Драчево.

Акцијата ќе трае од 05-11.04.2023 година.

Ви благодариме на хуманоста.


Играат децата, играат играчките

Игровна работилница по повод Меѓународниот ден на батеријата во соработка со ЈУДГ “Буба Мара”.

Играат децата, играат играчките, а старите батерии ги собираме и рециклираме.

Провери ги своите играчки кои работат на батерии дали се исправни, старите батерии собери ги во малата кантичка наменета за нив и донеси ги во садот за батерии во твојата градинка.

А твојата омилена играчка на батерии? Таа донеси во градинка да ја запознаеш со твоите другарчиња и да играме заедно.

Се дружиме во петок 17 февруари, ден пред роденденот на малата батерија.


Известување

ЈУДГ „Буба Мара“ во сите објекти изврши редовна дезинфекција, дезинсекција и дератизација на 27.01.2023 година.


СООПШТЕНИЕ

ПОЧИТУВАНИ РОДИТЕЛИ/СТАРАТЕЛИ

Од 17.10.2022 до 21.10.2022 година во сите објекти на детската градинка ќе има хуманитарна акција.

Донирајте од срце, донирајте со љубов.

Децата се нашето богатсво, децата заслужуваат среќно и безгрижно детство.

Бидете хумани и поттикнете на хуманост. Сите заедно да се вклучиме во акцијата и да помогнеме онаму каде што е најпотребно.

Со почит тимот на ЈУДГ „Буба Мара“ на О.А.


Ги браниме нашите права за животна средина здрава

Ја заокружуваме Детската Недела со настанот “Ги браниме нашите права за животна средина здрава” утре во Capitol Mall & Residence 09.30 часот.

...


Страници